Socialdemokraterna har haft uppe förslag och tankar på att göra förskolan avgiftsfri och även obligatorisk från två års ålder. Helt galet tycker jag! Bättre vore det om de ökade på valfriheten istället, och gjorde det ekonomiskt möjligt för föräldrar att även välja andra lösningar gällande barnomsorg. 
Skulle sossarna få igenom nåt sånt här, vilket jag verkligen inte hoppas, och inte heller tror på i dagsläget, så skulle det nog vara dax att börja fundera på att emigrera....
En obligatorisk förskola från 2 eller 3 års ålder skulle nog för många göra att man upplevde att man blev avstulen sitt barn och möjligheten att uppfostra och ta hand om den/de de första åren.
 
Vi har ett tag kikat på lägenheter inne i stan. Vi har det bra här i Skelleftehamn, fin lägenhet och bra område. Men vi har saknat närheten till allt - som man får när man bor i stan. Och att slippa sitta 15-35 minuter i en bil eller buss för att komma nånstans. (Vilket ju kan vara okej om man inte blir väldigt illamående av det.)
Så vi har spanat, och nu har vi faktiskt fått en lägenhet! :D Så det blir flytt nu i vår/sommar. Tillbaka till stan!
Bodde ju tidigare på sörböle, vilket hade sina fördelar, men just det boendet hade tyvärr lite för många nackdelar som gjorde det ohållbart. Varför vi flyttade hit. :) 
Så snart är vi stadsbor igen. 
Det blir en trea på bottenplan. Nära skogen, och nära staden. 
Idag kom min insänader med i Norran. Superkul! Skickade in den i torsdags, så de tog några dagar innan den kom med, men nu finns den att läsa i dagens tidning. Skrev ett svar på en tidigare insändare, som gjorde mig upprörd. Den insändaren hittar ni här: http://norran.se/2013/02/arkivet/vardnadsbidrag-binder-kvinnor/
 
 Och mitt svar hittar ni här: http://norran.se/2013/02/insandare/bidraget-som-gor-alla-till-vinnare/


 Bildmontage. Arkivbild: Scanpix
Fotot hämtat från Norran, Scanpix...

/linn